Revelion rimează cu ciclon

Încă n-a venit ciclonul peste mine, dar e unul prin apropriere. Îi zice Freda, a pornit din Insulele Solomon și acum a ajuns în Noua Caledonie. Ceea ce înseamnă că a ocolit Vanuatu, dar poate cauza ploi abundente și presiune joasă. În cele două luni de când sunt aici au mai fost două cicloane în zonă, unul în Fiji și altul în Samoa, dar niciunul n-a ajuns până în Vanuatu. Sezonul cicloanelor a început chiar când am venit eu, în noiembrie și ține până în aprilie, recomandările sunt să urmărești în fiecare zi avertizările meteo, să ai un radio cu baterii și rezerve de apă în casă și obloane la geam.

De revelion n-a plouat, dar a fost o atmosferă statică toată noaptea. Cerul acoperit de nori joși, luminați de luna plină, nicio adiere care să îi mâne din loc – erau acolo, pe baricade, gata să toarne. Așa că n-am sărbătorit revelionul pe plajă, dar măcar am fost la o petrecere acasă la cineva care avea vedere la plajă ! Dacă am petrecut Crăciunul printre australieni, am zis să fac revelionul cu francezi. Acestea două sunt principalele comunități de expați în Port-Vila.

Am întâlnit și destul de mulți englezi, câțiva nemți/austrieci, americani, caledonieni și neo-zeelandezi. 1 lituanian, 1 indian, 1 belgian, 1 canadian. 0 români până acum. Asta-mi place cel mai mult când locuiesc în afara țării, faptul că mă regăsesc într-o comunitate de străini din toate colțurile lumii, fiecare cu un alt traseu în viață, cu alte obiceiuri și alte vise pentru viitor. O gură de aer proaspăt după România, unde majoritatea oamenilor nu visează decât să facă mai mulți bani.

Așa că pentru 2013 îmi doresc să rămân pe meleaguri străine. Nu cred că aventura mea în Vanuatu va dura mai mult de un an, dar sper că va fi urmată de o altă aventură tropicală !

Până una alta, să ne bucurăm de ce avem.
în drum spre serviciuvedere de pe IririkiIririki Resort

Reclame

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. Chiar voiam sa intreb daca ai dat de vreun roman pe-acolo…
    Iti doresc un an nou fericit si sa fii sanatoasa! 🙂

  2. domu spune:

    La multi ani, 2013! Fingers crossed for no cyclone encounter 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s