Ce ziceam de ciclon?

Doar ce scriam miercuri că e un ciclon în zonă care poate aduce ploi, că joi i-am simțit puțin efectele. Nu în termeni de precipitații, ci de vânt puternic și mare agitată.

Așa arăta joia trecută faleza din centrul orașului :
val1val2Nimic înspăimântător pentru cei obișnuiți cu Marea Neagră la Casinoul din Constanța, dar după două luni în care marea a fost mereu serenă și azură, mai ales în golful care protejează orașul, m-a pus pe gânduri să o văd așa agitată. Cafenelele de pe malul mării au închis, bărcile care asigură zilnic legătura cu celelalte insule din arhipelag au fost anulate, ambarcațiunile private s-au refugiat mai aproape de mal. Mă întreb ce se întâmplă când e într-adevăr un ciclon după colț, nu la 500 de km depărtare.

Oricum, vântul și valurile n-au durat decât o zi. De o săptămână avem o vreme superbă, fără ploaie. Ceea ce înseamnă că și aerul e mai uscat și căldura mai ușor de suportat. Dar eu una nu mă plâng de căldură, prefer temperaturile între 25 și 35 ºC. Aici maximele sunt de 30ºC, dar cu umiditatea aș zice că se simte cam ca 35ºC în România. Și nici umiditatea nu mi se pare greu de suportat, în orice caz e mai lejeră decât arșita Bucureștiului la 40ºC printre betoane. În noiembrie au fost câteva zile prea răcoroase pentru gustul meu, dar de o lună de zile sunt numai în tricou, n-a fost nevoie nicio clipă să pun o mânecă lungă pe mine. Aș vrea să țină așa tot anul, sunt curioasă cât se va răci vremea «la iarnă».average temperatures*sursa http://www.thebestbeach.com.au/pacific-islands/vanuatu-weather.html

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s