Ce ziceam de ciclon?

Doar ce scriam miercuri că e un ciclon în zonă care poate aduce ploi, că joi i-am simțit puțin efectele. Nu în termeni de precipitații, ci de vânt puternic și mare agitată.

Așa arăta joia trecută faleza din centrul orașului :
val1val2Nimic înspăimântător pentru cei obișnuiți cu Marea Neagră la Casinoul din Constanța, dar după două luni în care marea a fost mereu serenă și azură, mai ales în golful care protejează orașul, m-a pus pe gânduri să o văd așa agitată. Cafenelele de pe malul mării au închis, bărcile care asigură zilnic legătura cu celelalte insule din arhipelag au fost anulate, ambarcațiunile private s-au refugiat mai aproape de mal. Mă întreb ce se întâmplă când e într-adevăr un ciclon după colț, nu la 500 de km depărtare.

Oricum, vântul și valurile n-au durat decât o zi. De o săptămână avem o vreme superbă, fără ploaie. Ceea ce înseamnă că și aerul e mai uscat și căldura mai ușor de suportat. Dar eu una nu mă plâng de căldură, prefer temperaturile între 25 și 35 ºC. Aici maximele sunt de 30ºC, dar cu umiditatea aș zice că se simte cam ca 35ºC în România. Și nici umiditatea nu mi se pare greu de suportat, în orice caz e mai lejeră decât arșita Bucureștiului la 40ºC printre betoane. În noiembrie au fost câteva zile prea răcoroase pentru gustul meu, dar de o lună de zile sunt numai în tricou, n-a fost nevoie nicio clipă să pun o mânecă lungă pe mine. Aș vrea să țină așa tot anul, sunt curioasă cât se va răci vremea «la iarnă».average temperatures*sursa http://www.thebestbeach.com.au/pacific-islands/vanuatu-weather.html

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s