Dansul şarpelui

Mulţumită izolării geografice, în Vanuatu nu există animale periculoase. Deşi jungla este deasă, nu trebuie să vă faceti griji de şerpi sau păianjeni veninoşi, ţânţari mutanţi sau alte gângănii. Există doar două specii de animale veninoase, prima este un miriapod oribil (scolopendriţa), a cărui muşcătură doare foarte tare, dar nu te omoară, iar a doua este un şarpe de apă dungat (tricot reiat) cu veninul foarte puternic, dar care este atât de mic încât greu poate muşca un om.

Despre acest şarpe dungat alb-negru este vorba în dansul şarpelui de pe insula Motalava. Cum vă spuneam mai jos, locuitorii de pe Ra au vedere la o stâncă cu doi palmieri, pe care ei o numesc stânca şerpilor. Asa că dansul şarpelui se desfăşoară bine înţeles de plaja din faţa acestei stânci.

Numai bărbaţii au voie să participe, căci dansul este un ritual sacru prin care asimilează puterile şi înţelepciunea şarpelui. In acelaşi timp, este o măsură de protecţie pentru pescari (mai toţi băieţii şi bărbaţii de pe insulă pescuiesc cu mana goală).pe locuri fiti gata startLocalnicii participă cu mic, cu mare. Bătrânii bat un soi de toacă de lemn, în timp ce tinerii dungaţi defilează în cerc. Dungile negre sunt făcute cu funingine, iar cele albe cu seva unei frunze.pe malul mariiarmefrunze

machiaj

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s