Dansul şarpelui

Mulţumită izolării geografice, în Vanuatu nu există animale periculoase. Deşi jungla este deasă, nu trebuie să vă faceti griji de şerpi sau păianjeni veninoşi, ţânţari mutanţi sau alte gângănii. Există doar două specii de animale veninoase, prima este un miriapod oribil (scolopendriţa), a cărui muşcătură doare foarte tare, dar nu te omoară, iar a doua este un şarpe de apă dungat (tricot reiat) cu veninul foarte puternic, dar care este atât de mic încât greu poate muşca un om.

Despre acest şarpe dungat alb-negru este vorba în dansul şarpelui de pe insula Motalava. Cum vă spuneam mai jos, locuitorii de pe Ra au vedere la o stâncă cu doi palmieri, pe care ei o numesc stânca şerpilor. Asa că dansul şarpelui se desfăşoară bine înţeles de plaja din faţa acestei stânci.

Numai bărbaţii au voie să participe, căci dansul este un ritual sacru prin care asimilează puterile şi înţelepciunea şarpelui. In acelaşi timp, este o măsură de protecţie pentru pescari (mai toţi băieţii şi bărbaţii de pe insulă pescuiesc cu mana goală).pe locuri fiti gata startLocalnicii participă cu mic, cu mare. Bătrânii bat un soi de toacă de lemn, în timp ce tinerii dungaţi defilează în cerc. Dungile negre sunt făcute cu funingine, iar cele albe cu seva unei frunze.pe malul mariiarmefrunze

machiaj

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s